Sušíme ovoce na zimu

Sušíme na zimu

Ovoce, zelenina, bylinky a houby se dají dobře usušit, abyste se zásobili zdravým jídlem i na zimu.

Když použijete tu správnou sušičku ovoce, budete mít usušeno raz dva.

K sušení ovoce je možné použít troubu nebo za příznivého počasí sušit na sluníčku. Ale v dnešní době, kdy jsou dostupné speciální elektrické sušičky na ovoce za velmi přijatelnou cenu, nemusí je používat jen ti, kteří mají vlastní zahradu nebo chodí často na houby. 

Sušičky ovoce pracují za pomoci cirkulujícího teplého vzduchu a liší se počtem sušících plátů a příkonem, přitom obojí má vliv na výkon, kvalitu a délku sušení.

Pokud budete během sezony zpracovávat větší množství potravin, pořiďte si sušičku ovoce s 8 a více pláty a příkonem 500 - 1000 W, který zvládne velké množství najednou a také silnější plátky potravin.

eb-112802

Pro příležitostné uživatele se hodí sušičky ovoce s příkonem 250 W a čtyřmi pláty.K některým typům sušiček si můžete dokoupit další pláty a zvětšit tak kapacitu přístroje.

Naše nejprodávanější sušička na ovoce s 6 platy se užije v každé domácnosti. Má výkon 550 W, digitální nastavení teploty je možné v rozmezí 40 - 70 °C, navíc vybavena ventilátorem s technologií Silent Thing pro tiché a rovnoměrné sušení.

08852955

Jednotlivé pláty sušičky na ovoce je nutno mezi sušením dostatečně čistit, hlavně v případě sušení aromatických potravin, např. hub nebo bylinek.Při nákupu vybírejte přístroje s odnímatelnými částmi, které se dají vkládat do myčky. Další součásti přístroje omyjte vlažnou vodou s přídavkem neagresivního přípravku, případně do vody přidejte kapku octa.